Politie zoekt gevaarlijke verkrachter: "Hij greep fietsster bij de keel en sleurde haar mee"

door: STS
Vrouw - meisje - verdriet - wenen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Politie en parket zijn dringend op zoek naar een onbekende man die een jonge vrouw probeerde te verkrachten. Er is een opsporingsbericht verspreid.

De feiten dateren van zondag 23 juni 2024, tussen 04.00 uur en 05.00 uur. De jonge vrouw ging na een avondje stappen in Oostende naar huis. Ze was met de fiets, maar moest met haar fiets aan de hand te voet verder omdat de fiets een platte band had.

"Op een bepaald moment wandelde de verdachte naast het slachtoffer op de Torhoutsesteenweg in de richting van de Elisabethlaan. Hij stelde voor om haar te helpen en nam haar mee een woning binnen."

"Plots kreeg de vrouw slagen in het gezicht, nam de man haar bij de keel en sleurde hij haar mee in de slaapkamer. Hij trachtte haar te verkrachten, maar de jonge vrouw wist zich te verdedigen en kon zich losmaken. Ze nam haar fiets en vluchtte weg naar huis."

Politie doet oproep naar getuigen

"We doen een oproep naar getuigen die de jonge vrouw met de fiets aan de hand hebben zien lopen. Het slachtoffer kwam ten val ter hoogte van het kruispunt van de Torhoutsesteenweg en de Nieuwpoortsesteenweg, dit kan door de getuigen opgevallen zijn."

"Ook doen we een oproep naar één bepaald persoon. Op bewakingsbeelden (zie video beneden) is te zien dat hij het laatst contact heeft gehad met het slachtoffer. Indien deze man zichzelf herkent mag hij zich melden bij de politie."

"De man is vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oud en mager gebouwd, met brede schouders. Hij heeft een smal gezicht en was glad geschoren. Hij heeft kort bruin/blond haar in piekjes. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de politie te contacteren op het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.