Bruut geweld tegen politieagent in commissariaat: "Plots viel hij aan"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Er heeft zich een ernstig geval van geweld tegen de politie voorgedaan. Het slachtoffer liep verschillende breuken aan de schedel op.

De feiten speelden zich af op 31 juli. Een 21-jarige man stapte die dag het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek binnen en begaf zich naar het loket.

"Hij eiste er een document dat de politie hem niet kon bezorgen", zegt het parket. "De man maakte zich kwaad op de bediende aan het loket. Een van haar collega’s kwam tussenbeide en probeerde de man te kalmeren, maar tevergeefs."

"Plotseling viel de man de politieagent fysiek aan: hij stompte hem zes maal op gewelddadige en gerichte wijze en probeerde hem ook van zijn matrak te beroven."

Daarna sloeg de agressieve man op de vlucht. Hij kon echter al snel opgepakt en gearresteerd worden. Op 1 augustus werd hij ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter besloot om hem aan te houden.

Slachtoffer is arbeidsongeschikt

Het slachtoffer is er intussen slecht aan toe. "Hij lijdt aan verschillende breuken van de schedelbotten en is nu een maand arbeidsongeschikt."