Moeder kan het niet meer verzwijgen: "Ja, ik heb mijn zoontje uit zijn lijden verlost"

door: STS
Lijkkist - Kind
Afbeelding bron: Shutterstock/Ingrid Pakats

Een vrouw heeft een bekentenis gedaan, na de feiten gedurende decennia verzwegen te hebben. Ze heeft toegegeven dat ze haar zoontje ombracht om zijn lijden te beëindigen.

De politie is met een onderzoek gestart naar het overlijden van de 7-jarige Britse jongen Hamish Cooper, in 1981. Zijn nu 77-jarige moeder Antonya heeft immers bekend dat ze haar kind hielp sterven, schrijft The Sun.

Bij de kleine Hamish was op 5-jarige leeftijd neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker, vastgesteld. Aanvankelijk werd gezegd dat hij nog maar drie maanden te leven had.

Hij onderging een zware behandeling, die zijn leven verlengde, hoewel het een lijdensweg was. Zijn moeder zegt nu dat ze toen beslist heeft om zijn leven te beëindigen door hem een grote dosis morfine toe te dienen.

Pijn wegnemen

Ze zegt dat haar zoontje veel pijn leed. "In het midden van de nacht zaten we aan zijn bed", vertelde de vrouw op BBC Radio Oxford.

"Hij zei dat hij pijn had en ik vroeg hem of hij wilde dat ik de pijn zou wegnemen. Hij zei: 'Ja, alsjeblieft, mama.' Het was het juiste om te doen. Mijn zoon werd geconfronteerd met het meest verschrikkelijke lijden en intense pijn, dat wilde ik hem niet laten meemaken."

Omdat wat de vrouw deed illegaal is, onderzoek de politie de zaak nu. Intussen vecht de inmiddels bejaarde vrouw zelf tegen kanker.

(Archieffoto)