Bescherm je huid: Waarom sommige lichaamsdelen een hogere factor zonnecrème nodig hebben

door: WVDS
Zonnecrème
Afbeelding bron: pexels

Het beschermen van de huid tegen de zon is in de zomermaanden van het grootste belang. Maar wist je dat er delen van je lichaam zijn die een hogere factor zonnecrème nodig hebben om goed te worden beschermd?

Het is algemeen bekend dat te veel blootstelling aan de zon kan resulteren in zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en in sommige gevallen huidkanker.

Daarom is het cruciaal om een goede zonnecrème te gebruiken die zowel UVA- als UVB-straling blokkeert. Echter, niet alle delen van je lichaam hebben dezelfde behoefte aan bescherming.

Sommige lichaamsdelen moet je met een hogere factor zonnecrème beschermen

Allereerst, je gezicht, en vooral de huid rondom je ogen en je lippen, heeft de neiging dunner en gevoeliger voor schade door de zon te zijn. Bovendien, omdat deze gebieden voortdurend worden blootgesteld aan de zon, raden dermatologen aan een zonnecrème met een hoge factor regelmatig aan te brengen.

Een ander gebied dat extra aandacht vereist, is de hals en het decolleté. Deze delen van het lichaam worden vaak over het hoofd gezien bij het aanbrengen van zonnecrème, maar de huid hier is bijzonder gevoelig voor zonnebrand en de effecten van veroudering.

Ook de huid van je oren en de achterkant van je nek is vaak dunner en meer vatbaar voor zonnebrand. Vergeet daarom niet om deze gebieden te beschermen met een hoge factor zonnecrème.

Besteed ook de nodige aandacht aan je handen en voeten. Ze zijn vaak in direct contact met de zon en de huid op deze gebieden kan ook snel verouderen door overmatige zonexpositie.

Als je in de zon gaat, moet je altijd onthouden om je regelmatig opnieuw in te smeren, zelfs op bewolkte dagen, omdat UV-stralen nog steeds door de wolken heen kunnen komen. Geniet van de zon, maar doe het verstandig!