Wat je absoluut moet weten bij dit zonnige weer: vergis je niet, ook al gebruik je waterbestendige zonnecrème

door: WVDS
zonnecrème
Afbeelding bron: pexels

Naast alle vakantievreugde is het belangrijk om een essentiële zomervragen niet uit het oog te verliezen: hoeveel keer per dag moet je zonnecrème aanbrengen? En hoe zit het eigenlijk met kinderen?

Het gebruik van zonnecrème is essentieel om de huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, die huidkanker, vroegtijdige veroudering en zonnebrand kunnen veroorzaken. Hier is alles wat je moet weten over het aanbrengen van zonnecrème.

Waarom waterbestendige zonnecrème ook regelmatig aangebracht moet worden

Volgens dermatologen moet zonnebrandcrème minstens elke twee uur opnieuw worden aangebracht, en zelfs vaker als je zweet of zwemt. Vergis je niet, want zelfs als je zonnecrème waterbestendig is, moet je de crème regelmatig opnieuw aanbrengen. Dit komt omdat zweet en water de effectiviteit van zonnebrandcrème verminderen.

Het is niet alleen belangrijk hoe vaak je zonnebrandcrème aanbrengt, maar ook hoeveel je gebruikt. Voor een gemiddeld volwassen lichaam raadt men aan om ongeveer 35 ml, ongeveer een shotglas vol, voor het hele lichaam te gebruiken.

Het is belangrijk om alle blootgestelde delen van de huid te bedekken, inclusief het gezicht, de oren en de achterkant van handen en voeten.

Kinderen zijn nog kwetsbaarder voor schadelijke zonnestralen

Voor kleine kinderen is het nog crucialer om de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon. Hun huid is gevoeliger en daarom kwetsbaarder voor schade. Ook zij moeten zonnecrème om de twee uur of na het zwemmen of zweten opnieuw aanbrengen. 

Vergeet ook niet dat onze lippen bescherming nodig hebben. Een lippenbalsem met een sun protection factor (SPF) van 30 of hoger is de beste keuze.

Onthoud dat zonnecrème slechts één manier is om je huid te beschermen tegen de zon. Draag ook zonnekleding, zoals een breedgerande hoed, en zoek schaduw op wanneer de zon het felst is, meestal tussen 10 uur 's ochtends en 4 uur 's middags.

Breng bij zonnig weer regelmatig zonnecrème aan! En vergeet ook niet je kinderen in te smeren. Bescherming tegen de zon is essentieel voor een gezonde huid nu en later!