Afslankingsmiddel heeft vervelend neveneffect: Gebruikers zien er op korte tijd stuk ouder uit

door: STS
Weegschaal - gewicht
Afbeelding bron: Pixabay

Cosmetische artsen zien nu steeds meer mensen die een vervelend neveneffect van een populair afslankingsmiddel ondervinden. Ze zien er op korte tijd een stuk ouder uit.

Het gaat om Ozempic, dat tot voor kort populair was bij mensen die wilden afslanken. Maar er ontstond schaarste, en momenteel mag het enkel nog voorgeschreven worden aan de oorspronkelijke doelgroep, namelijk diabetespatiënten, en aan mensen met ernstige obesitas.

Soms krijgen gebruikers te maken met een vervelend neveneffect: hun gezicht veroudert snel op korte tijd. In de VS is Ozempic wel vrij verkrijgbaar en komt een 'Ozempic-face' steeds vaker voor.

Cosmetisch arts Amintas Dedovic kwam al enkele gevallen tegen. "Ik heb al een patiënt gehad die zei het gevoel te hebben in een korte periode wat sneller ouder te zijn geworden", verklaarde hij op VTM.

"Het gaat om rimpeltjes die zichtbaarder zijn, de huid die er inderdaad minder gezond uitziet, misschien wat licht volumeverlies..."

Ingevallen gezicht

"Recente studies hebben uitgewezen dat Ozempic een onderdrukkende werking kan hebben op de vetafgeleide stamcellen, maar die hebben we eigenlijk nodig voor collageenproductie en elastineproductie."

"En het zorgt er ook voor dat er minder vet in het gezicht aanwezig zal zijn. En dat is als een ballon die je laat leeglopen, alles valt een beetje in elkaar. Ik weet niet of het honderd procent zeker weer volledig kan herstellen."

Volg Redactie24 nu op Instagram