Heerlijke wentelteefjes: Van simpel ontbijt tot luxe brunch

door: WVDS
Wentelteefjes
Afbeelding bron: Pixabay

Wentelteefjes, beter bekend als ‘French Toast’ in de Engelssprekende wereld, zijn een tijdloze klassieker. Dit eenvoudige maar smakelijke gerecht wordt bereid met oud brood, waardoor het de perfecte oplossing is tegen voedselverspilling.

Bovendien is het omtoveren van een ingrediënt dat anders misschien in de vuilnisbak zou belanden tot een decadent en heerlijk ontbijtgerecht bijna magisch.

Recept voor wentelteefjes

Benodigdheden:

  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels suiker
  • Boter voor bakken

Bereiding:

  1. Klop de eieren, melk, suiker en een snufje zout samen in een ruime kom.
  2. Leg de sneetjes brood in dit mengsel zodat ze volledig gedrenkt zijn. Laat ze even weken, zodat het brood al het vocht kan opnemen.
  3. Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Leg de sneetjes brood in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  5. Serveer de wentelteefjes warm, met de toppings van je voorkeur.

Creatieve en heerlijke ideeën voor toppings van wentelteefjes

Traditionele topping: Bestrooi je wentelteefjes met een mengsel van suiker en kaneel. Dit is de traditionele manier om wentelteefjes te serveren. Het zorgt voor een heerlijk zoete en kruidige toets.

Gezonde topping: Als je op zoek bent naar een gezondere topping, probeer dan je wentelteefjes te serveren met vers fruit. Je kunt kiezen voor bessen, bananen, perziken of wat je maar in huis hebt. Een lepel Griekse yoghurt erbij en je hebt een voedzaam ontbijt.

Luxueuze topping: Voor een decadente ervaring, beleg je wentelteefjes met een klodder roomkaas, vers fruit en een scheutje ahornsiroop. Dit oogt niet alleen geweldig, maar smaakt ook fantastisch!

Hartige topping: Wentelteefjes hoeven niet altijd zoet te zijn. Overweeg een hartige variant door spek en kaas of gerookte zalm en roomkaas toe te voegen, voor een meer brunchvariant.

Door te experimenteren met verschillende toppings kun je je wentelteefjes aanpassen aan je eigen smaak en een nieuwe, verrassende draai geven aan dit klassieke gerecht. Zo kun je van je gewone ontbijt telkens een avontuurlijke culinaire reis maken.

Tags ontbijt