Triest nieuws uit ZOO van Antwerpen: Afscheid van icoon

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De ZOO van Antwerpen heeft triest nieuws te melden. Een van de dieren, een icoon van de dierentuin, zal ingeslapen worden.

Het gaat om nijlpaard Hermien, al sinds 1985 een vaste waarde in de Antwerpse ZOO. Maar het 43-jarige dier is nu stokoud en heeft te veel pijn door allerlei aandoeningen. Het gaat om reuma en gewrichtsontstekingen, abcessen, doorligwonden en een enorm slechte huid. In de natuur worden nijlpaarden gemiddeld maar 35 jaar oud.

Er is nu een moeilijke knoop doorgehakt: Hermien zal eind deze maand ingeslapen worden. "We zitten nu op de maximaal toegelaten dosis pijnmedicatie. Bovendien heeft ze zelfs met die medicatie nog altijd pijn. Dat zie je aan hoe ze beweegt", vertelde dierenarts Jonas Spruyt aan Gazet van Antwerpen.

"De kans bestaat dat ze op een dag niet meer uit haar vijver geraakt en verdrinkt. Of dat ze niet meer recht geraakt en wegkwijnt in haar eigen uitwerpselen en urine. Dat kunnen we echt niet toestaan."

Dochter verhuist naar Ierland

Naast Hermien zal ook haar dochter Imani verdwijnen uit de ZOO. Nijlpaarden zijn groepsdieren en hebben sociaal contact nodig. Daarom zal ze verhuizen naar de zoo van Dublin, in Ierland.