Yves Lampaert komt met opvallende piste om Sven Vanthourenhout op te volgen

door: BVDO
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Sven Vanthourenhout stopt eind deze maand als bondscoach. Yves Lampaert denkt al aan wie zijn opvolger zou kunnen worden.

Yves Lampaert vertelt aan Sporza dat hij niet verrast was door het vertrek van Sven Vanthourenhout. Hij stopt als bondscoach na het WK eind deze maand in Zwitserland.

“Soms was het niet zo evident om bepaalde renners thuis te laten, maar hij heeft altijd selecties gemaakt waarbij de ploeggeest heel belangrijk was. Met een goeie groepssfeer bereik je goeie resultaten”, zegt Lampaert over de keuzeheer.

Het worden enorm grote schoenen die de opvolger van Vanthourenhout moet weten te vullen. “Het moet iemand zijn die een ploeg kan creëren en die zorgt voor een goeie sfeer aan tafel. Met de kwaliteiten die we hebben in België zullen de resultaten dan wel vanzelf volgen.”

De naam van Greg Van Avermaet viel al enkele keren, maar Lampaert ziet nog andere mogelijkheden, zonder echter een naam te noemen. “Het kan ook net zo goed iemand worden die nu nog actief is als ploegleider en die het eens wil proberen als bondscoach.”