Tourwinnaar Tadej Pogacar is boos: "Deelname aan Olympische Spelen niet zeker"

door: JDH
tadej pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat toprenners staan op 3 augustus aan de start van de olympische wegrit. Of Tadej Pogacar daar bij zal zijn, is echter nog niet zeker. 

Met Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Mads Pedersen, Matteo Jorgenson, Brandon McNulty en Biniam Girmay staan er heel wat toprenners aan de start van de olympische wegrit. 

Dat zou ook het geval moeten zijn voor Tadej Pogacar, maar er is nu twijfel over zijn deelname. Pogacar is vermoeid na de Giro en Tour en wil alles op het WK zetten. En hij is ook ontevreden over de niet-selectie van zijn verloofde Urska Zigart. 

Zigart is de huidige Sloveense kampioene op de weg en in het tijdrijden, maar werd door de Sloveense bond niet geselecteerd. Pogacar uitte daarover zijn ongenoegen en zou daardoor ook twijfelen aan zijn eigen deelname. 

"Ik zou zijn aanwezigheid op de Olympische Spelen niet voor honderd procent garanderen. Gezien zijn status zou hij mee moeten doen om te winnen, maar we hebben het over een unieke race die al over tien dagen gereden wordt", zegt zijn manager Johnny Carera bij Bicisport.