Ploeg van Wout van Aert niet te spreken over wat Tadej Pogacar hen aandoet in de Tour

door: JDH
tadej pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Visma-Lease a Bike zag een ritzege met Matteo Jorgenson door de neus geboord worden door Tadej Pogacar. De ploeg van Wout van Aert begrijpt het niet meer. 

Kopman Jonas Vingegaard had de benen niet meer en dus besliste Visma-Lease a Bike om alles op alles te zetten voor ritwinst. Jorgenson viel al vroeg op de slotklim aan en leek op weg naar de ritzege op Isola 2000. 

Dat was echter buiten Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen reed op zo'n 8 kilometer nog een gat van meer dan twee minuten dicht op Jorgenson en pakte zijn vierde ritzege in de Tour. Jorgenson werd op 20 seconden tweede. 

"Hoeveel etappes heeft Pogacar nu gewonnen? Vier", zuchtte sportief directeur van Visma-Lease a Bike Merijn Zeeman bij HLN. "Wij waren bij de gelukkigen die er ook eentje konden inpikken. Want veel laat hij anders niet over voor de rest."

Zeeman vreest dat Pogacar en zijn ploeg het wielrennen geen dienst hebben bewezen. "Het is zijn/hun keuze, natuurlijk. Maar ik weet niet of het je populariteit als renner ten goede komt", zei Zeeman nog.