Sven Vanthourenhout speelde een beetje vals in wegrit: “Betaal de boete met plezier”

door: BVDO
Sven Vanthourenhout Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft een tweede gouden plak beet. En die heeft hij ook voor een stuk te danken aan bondscoach Sven Vanthourenhout.

Bondscoach Sven Vanthourenhout moest een traan wegpinken toen hij kort na de koers reageerde op de gouden medaille van Remco Evenepoel.

“Ik ben al dikwijls sprakeloos geweest, maar dit is iets waar ze binnen 30 jaar in een documentaire van maken”, klonk het bij Sporza. “We hebben een geweldige race gereden met Tiesj en ook de rest die echt berewerk hebben verricht.”

In de slotkilometers speelde Vanthourenhout een beetje vals. Op een bepaald moment reed Evenepoel lek, maar de volgauto was er gelukkig snel bij. Vanthourenhout reed na de fietswissel nog even tot bij Evenepoel, terwijl dat eigenlijk niet meer mocht van de wedstrijdjury.

“We zagen het onmiddellijk, ik was blij dat we daar zaten met de auto. Want het was superhectisch. We hebben hem gelukkig snel kunnen helpen. Ik wou hem absoluut nog geruststellen en ben dan even met de auto tot bij hem gereden. Dat zal mij waarschijnlijk nog een boete opleveren, maar ik moest nog even zeggen dat hij ervan moest genieten.”