Ploegmaat van Pogacar doet boekje open over bijzondere band met Evenepoel

door: BVDO
tadej pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel en Tadej Pogacar zijn duidelijk goede vrienden. Dat werd heel erg duidelijk in de Tour de France.

In de podcast Schlag und Fertig in Duitsland heeft Nils Politt, ploegmaat van Tadej Pogacar, een en ander verteld over de vriendschap van zijn kopman met Remco Evenepoel.

“Tadej en Remco mogen elkaar, op de fiets, maar ook ernaast”, klinkt het. “Ze zijn vrienden en dat is bij Vingegaard niet zo. Tadej en Jonas respecteren elkaar, maar mogen elkaar niet per se. Zo heb je vrienden in het peloton en renners die je niet zo mag.”

Volgens Politt had Pogacar Evenepoel zelfs de overwinning op Isola 2000 gegund. “Die etappe hadden we heel extreem voorbereid. De ploeg wilde daar echt winnen, maar Tadej zei 's ochtends in de bus: 'We hebben er al vier gewonnen. Als we deze ook pakken, gaan ze boos worden op ons'. Ik zei nog tegen hem dat hij 'gewoon' moest winnen.”

“Tadej twijfelde en dus stuurden we Marc Soler vooruit. Maar de ploeg van Evenepoel reed het dicht. Ik denk oprecht dat Tadej Remco wel had laten winnen als ze met z'n tweeën vooruit waren geweest, maar voor Vingegaard heb je geen genade.”