Is het wielrennen nu écht dopingvrij? Adrie van der Poel heeft er duidelijke mening over

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De dominantie van Tadej Pogacar in de Giro en de Tour hebben de dopinginsinuaties helemaal teruggebracht. Adrie van der Poel heeft er een duidelijke mening over.

 

Met zes ritzeges en de eindzege in de Giro en de Tour domineerde Tadej Pogacar de twee eerste grote rondes van het jaar. De Sloveen zit dit jaar al aan 21 overwinningen, vorig jaar werd Jasper Philipsen zegekoning met 19 overwinningen. 

Doordat veel renners in het verleden doping gebruikten, worden er vragen gesteld bij de prestaties van nu. Zeker omdat die nog straffer zijn dan van de renners die doping gebruikten. Adrie van der Poel denkt er het zijne van. 

"Zelf hoop en geloof ik dat de wielersport clean is", zegt hij bij Cyclism'Actu. "Bepaalde dingen zijn veranderd, zoals de traingen, de fietsen, de hoogtestages. "In onze tijd ging het er anders aan toe."

Nu rijden renners enkel de wedstrijden die ze willen winnen, de rest van de tijd trainen ze. "In onze tijd moest je koersen rijden om in vorm te geraken", stelt Van der Poel nog.