Wordt Mathieu van der Poel benadeeld? Vader Adrie uit ferme kritiek op de Tour de France

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel stelde zich de voorbije weken in de Tour de France wederom tevreden met een rol als helper voor Jasper Philipsen

Hoewel Van der Poel zijn rol met glans vertolkte had de wereldkampioen gehoopt om ook zelf eens zijn kans te kunnen gaan. Gezien het profiel van de laatste vier etappes lijkt dit er niet meer in te zitten voor de 29-jarige Nederlander.

Van der Poel benadrukte deze Tour al meermaals dat het programma van "La Grand Boucle" niet ideaal is voor renners zoals hem. Vader Adrie van der Poel deelt de mening van zijn zoon en was in een interview met HLN opvallend scherp voor deze Tour-editie.

"Mathieu wist het van tevoren. Dat, als hij naar de Tour kwam, het was om Jasper Philipsen te helpen en dat er voor hemzelf maar één of twee kansen waren. Die zijn er niet echt geweest", zo stelt de Nederlander vast.

"Ik denk dat hij wel graag een rit had gewonnen. Voor een renner als Mathieu wordt het heel moeilijk gemaakt. Dit is een Tour voor vier renners en verder wat sprinters. Een lange vlucht? Gebeurt niet meer", zo betreurt Adrie van der Poel.

Volg Redactie24 nu op Instagram