Adrie van der Poel twijfelt om één reden nog altijd aan Remco Evenepoel in de Tour

door: JDH
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel deed het al bijzonder goed in de Tour, met een voorlopige derde plaats. Toch zijn er nog altijd wat twijfels over de wereldkampioen tijdrijden. 

Remco Evenepoel staat stevig op de derde plaats in de Tour met een voorsprong van bijna vijf minuten op de nummer vier in het klassement. Toch staat er nog een bijzonder zware derde week op het programma in de Tour. 

"Het enige wat me een beetje weerhoudt om hem op gelijke hoogte te zetten met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, is omdat ik benieuwd ben hoe hij de inspanningen van de laatste dagen gaat verteren", zegt Adrie van der Poel bij Wielerflits. 

"Hij heeft met de winst in de Vuelta van 2022 laten zien dat hij echt tot veel in staat is”, gaat Van der Poel verder. "De Tour de France is net even iets anders, tegen iets andere renners. Maar hij mag mij aangenaam verrassen."

Evenepoel hield tijdens het weekend in de Pyreneeën goed stand en werd twee keer derde achter Pogacar en Vingegaard. Hij hield de andere renners in de top tien van het klassement telkens een stuk achter zich.