Ganna openhartig in aanloop van Milaan - San Remo: "Hen kan ik niet volgen"

door: MAB
Filippo Ganna
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat topwielrenners verschijnen vandaag aan de start van Milaan - San Remo. Wout Van Aert en Tadej Pogacar zijn de favorieten, maar ook Filippo Ganna aast op de overwinning.

De Italiaanse renner van Ineos Grenadiers hoopt zich te kunnen meten met de favorieten in deze editie van La Primavera. "Het mag voor mij geen sprint worden en ik kan niet Tadej Pogacar of Wout van Aert volgen bergop. We hebben een heel ander lichaam. Zoals Fabian Cancellara het deed, dat zou perfect zijn voor mij."

De Zwitserse legende won Milaan - San Remo in 2008 door zich volledig toe te spitsen op de afdaling. "Ik heb doorheen de jaren gemerkt dat ik dicht in de buurt van de winnaar kan eindigen. Ik denk dat 85-90 procent van het peloton hetzelfde probleem heeft als ik. Het is beter om eraan te beginnen in goede vorm, maar de mentaliteit is er en de benen zijn er klaar voor."

De steun van het thuispubliek heeft Ganna in ieder geval al te pakken. "Voor Italianen is dit een heel belangrijke koers. De belangrijkste na de Giro en de Ronde van Lombardije, denk ik."