Bakelants weet de juiste reden waarom Evenepoel goud zal pakken in Parijs

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel trekt na zijn knappe Tour de France richting de Olympische Spelen in Parijs. Daar zou hij één van de topkandidaten zijn om de wegrit te winnen.

Niet de tijdrit, maar de wegrit zou op de Olympische Spelen op het lijf van Remco Evenepoel geschreven zijn. Er zouden veel gelijkenissen zijn met Wollongong, toen onze landgenoot wereldkampioen werd.

“Ja, het parcours in Parijs is lichter dan in Australië, maar de tegenstand is ook lichter. De olympische wegrit is een apart verhaal: er staan maar 90 renners aan de start, waarvan best een aantal uit kleinere landen”, klinkt het bij Jan Bakelants in Het Laatste Nieuws.

Heel wat toppers zijn er niet bij en elk land heeft maar drie of vier renners in het team. “Wie gaat dan achtervolgen als er een sterke kopgroep of kopman wegrijdt? Dat zijn echt omstandigheden voor Evenepoel.”

Evenepoel kan dergelijke solo’s goed volhouden. “Er zijn koersen geweest waarin ze met vier ploegen achter hem reden en hem niet konden terugpakken. Dan heeft hij tegen een handvol achtervolgers zeker een kans.”