Tedesco opnieuw zwaar onder vuur: “Zijn eigen hachje redden”

door: BVDO
Domenico Tedesco Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels spelen tijdens deze interlandbreak twee wedstrijden. In de Nations League geven ze Italië en Frankrijk partij.

Vrijdag maakte bondscoach Domenico Tedesco zijn selectie voor de volgende twee wedstrijden in de Nations League bekend. De bondscoach kwam met heel veel uitleg en Stef Wijnants heeft er meer en meer een slecht gevoel bij, zo laat hij weten op Sporza.

“Wat was me dat allemaal op de persconferentie van Domenico Tedesco vrijdag”, klinkt het. Met stijgende verbazing heb ik geluisterd naar wat hij allemaal zei.”

Vooral de beloftes van bij zijn aanstelling maakt de Duitser niet waar. “Niet zo lang geleden profileerde hij zich toch als de bondscoach die komaf zou maken met het favoritisme waar zijn voorganger Roberto Martinez van beschuldigd werd.”

Wijnants vindt dat Tedesco de vedetten veel te veel pampert. Zo kunnen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku te gemakkelijk zeggen dat ze er niet bij zullen zijn.

Ook de zaak van Thibaut Courtois komt er opnieuw bij. “Hij heeft de beste doelman van de wereld geslachtofferd voor zijn eigen idealisme. Maar nu wringt hij zich in de vreemdste bochten om zijn eigen hachje te redden.”