“Syndroom van Luc Nilis”: Rode Duivel zit met groot probleem

door: BVDO
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

België klopte Israël in de Nations League met 3-1. De hoofdrol had voor Loïs Openda moeten zijn, maar hij had het opnieuw moeilijk.

Een assist en twee strafschoppen, dat kreeg Loïs Openda tegen Israël. Hij miste echter een van de twee penalty’s, waardoor de avond niet perfect was.

Het blijft moeilijk lopen voor Openda bij de nationale ploeg. “Het is jammer voor hem”, zegt Philippe Albert bij de RTBF. “Het is altijd goed als je nummer 9 kan scoren. De beste manier om zijn zelfvertrouwen op te krikken is vooruitkijken naar de volgende wedstrijd.”

Openda kan maar moeilijk scoren bij de nationale ploeg. “Zijn situatie lijkt op het syndroom dat Luc Nilis destijds doormaakte.” Hij had 1.000 minuten nodig om een goal te scoren.

Bovendien zit Openda ook met de concurrentie met Romelu Lukaku. Die zal altijd de nummer één van bondscoach Domenico Tedesco zijn.

“Openda weet dat hij nummer 1 wordt als Romelu stopt. Er is niets mis mee om tweede te zijn achter Lukaku. Hij moet alleen zijn doelpuntenteller bij de nationale ploeg in gang krijgen.”

Tags