Supporters én Antwerp riskeren stevige straffen: "Dit kan niet door de beugel"

door: JDH
vuurpijlen antwerp
Afbeelding bron: Photonews

Na de rode kaart voor Denis Odoi reageerden enkele Antwerp-supporters door vuurwerk op het veld te gooien. Zij riskeren een stevige straf, maar ook de club moet vrezen. 

In de 87ste minuut kreeg Denis Odoi een tweede gele kaart na een overtreding op Gustaf Nilsson in de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp. Daar waren de Antwerp-supporters het niet mee eens en zij reageerden met vuurpijlen. 

Die vlogen vanuit het bezoekende vak in de tribune met Club-supporters, waarbij twee mensen werden geraakt. Eén vuurpijl vloog rakelings naast het hoofd van Gustaf Nilsson, die even was blijven. 

De schuldigen zullen geïdentificeerd worden en zullen een sanctie krijgen. Er hangt hen een stadionverbod van tien jaar boven het hoofd. Ook Antwerp zelf zal wellicht aansprakelijk gesteld worden en zal gestraft worden. Dat kan gaan van geldboetes tot enkele wedstrijden zonder uitsupporters.

"Dit gedrag kan niet door de beugel. De veiligheid van de supporters en spelers kwam in het gedrang en dat moet bestraft worden. Wie zoiets doet, is niet welkom in onze stadions", zegt Pro League-CEO Lorin Parys bij HLN.