Kevin De Bruyne spaart zijn kritiek niet: "Het geld spreekt"

door: JDH
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels moeten alweer aan de bak in de Nations League en Kevin De Bruyne is erbij. Hij spreekt zich wel nadrukkelijk uit tegen de overvolle kalender in het voetbal. 

Bijna elke dag is er wel ergens voetbal en het lijkt ook steeds erger te worden. Voor Kevin De Bruyne is de maat dan ook bijna vol. "Het WK voor clubs gaat het probleem nog verergeren", zei De Bruyne op een persconferentie. 

Volgende zomer pakt de FIFA namelijk uit met een uitgebreide versie van het WK voor clubs. Dat zal van 15 juni tot 13 juli 2025 plaatsvinden in de Verenigde Staten. En zo wordt de kalender nog wat voller. 

Want dit jaar was er in juni en juli al het EK en de Copa America, in 2025 is er dus een WK voor club en het WK voor landen in 2026. Volgens De Bruyne is dat van het goede te veel, maar is er weinig aan te doen. 

"De spelersvakbond moet een oplossing vinden, maar het probleem is dat de UEFA en de FIFA telkens meer wedstrijden willen. Het geld spreekt", houdt De Bruyne zich niet. Het zou ervoor kunnen zorgen dat De Bruyne in de zomer van 2025 vertrekt bij Manchester City.