Anderlecht-speler sneert naar Club Brugge: "Ze hebben maximaal geprofiteerd"

door: JDH
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge pakte onverwacht zijn 19de landstitel door een bijna perfect parcours af te leggen in de play-offs. Bij Anderlecht was dat toch moeilijk te slikken. 

Anderlecht strandde in het seizoen 2022-2023 op een teleurstellende elfde plaats in het klassement. Paars-wit deed het dit seizoen echter veel beter en deed zelfs mee voor de titel. Het pakte er wel naast en werd derde. 

Club Brugge pakte wel de titel, ondanks dat het de reguliere competitie afsloot met 19 punten achterstand op Union. In de play-offs werkte het echter bijna een perfect parcours af en pakte het 24 op 30 en zijn 19de titel. 

Voor Anderlecht bijzonder zuur. "Als je een heel seizoen samen met Union bovenaan staat, dan verdienden wij meer dan die derde plaats", zegt Anderlecht-speler Théo Leoni bij Het Laatste Nieuws. 

"Terwijl Antwerp helemaal instortte in de Play-Offs heeft Club Brugge maximaal geprofiteerd van het systeem." Leoni blijft echter ambitieus en wil volgend seizoen beter doen dan de derde plaats. "We willen opnieuw meestrijden voor de prijzen."