Anderlecht krijgt opnieuw bijzonder slecht nieuws over kapitein Jan Vertonghen

door: JDH
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

Al sinds begin augustus staat Jan Vertonghen aan de kant met problemen aan zijn achillespezen. En dat is nog altijd niet opgelost. 

Dit weekend werd Jan Vertonghen opnieuw in de selectie van Anderlecht verwacht, maar dat zal niet het geval zijn, dat meldt HLN. De 37-jarige verdediger heeft nog altijd last van zijn achillespezen en traint nog niet met groep. 

Vertonghen traint individueel individueel, maar wanneer hij opnieuw kan spelen is nog niet duidelijk. De ontsteking aan zijn achillespezen moet eerst genezen, anders is het risco dat er een scheur komt groot.

Een operatie zou niet aan de orde zijn, dat zou Vertonghen ook maanden buiten strijd houden. Anderlecht mag dus geen risico nemen, maar moet daardoor wel zijn kapitein nog voor onbepaalde duur missen.

De vraag is dan of Vertonghen niet aan het seizoen te veel bezig is. Hij raakte maar net fit voor het EK nadat hij in de play-offs was uitgevallen met een blessure. Hij stopte bij de Rode Duivels, maar verlengde zijn contract bij Anderlecht nog voor één jaar.