Mats Rits zwaar onder de indruk van nieuwe ploegmaat: “Had ik niet zien aankomen”

door: AVL
Mats Rits
Afbeelding bron: Photonews

Met een 9 op 12 is Anderlecht goed aan het nieuwe seizoen begonnen. De Brusselaars boekten zondag een 2-1 thuisoverwinning tegen Westerlo.

De wedstrijd was nog maar net op gang getrapt of Kasper Dolberg had Anderlecht al op voorsprong gebracht. Paars-wit voetbalde sterk in de eerste helft maar slaagde er niet in om de wedstrijd dood te leggen. Het was uiteindelijk kapitein Jan Vertonghen die in de tweede helft voor de verlossing zorgde.

De Rode Duivel kreeg de bal voor zijn voet op een corner, waarna hij zijn tegenstander enig mooi uitkapte en de bal in de verste hoek binnen knalde. Een echte spitsengoal, dat zag ook Mats Rits, die in zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht meteen in de basis startte.

"Met rechts kan ik nog geloven. Maar zo’n pirouette dat had ik toch niet zien aankomen", zo vertelt Rits na de wedstrijd. "Hij zal zeggen dat hij op training vaker zo scoort. Jan is gewoon een hele goede speler, die technisch voldoende onderlegd is."