Facebook en Instagram voeren nieuwigheid in waarvoor je moet betalen

door: STS
Facebook
Afbeelding bron: Photonews

Meta, het moederbedrijf van socialemediakanalen Facebook en Instagram, lanceert een nieuwigheid. Maar die is niet gratis.

Het gaat om abonnementen die je kan afsluiten, zodat je geen reclameboodschappen meer te zien krijgt op Facebook of Instagram.

"Om te voldoen aan de veranderende Europese regelgeving, introduceren we een nieuwe abonnementsoptie", klinkt het.

"In november bieden we mensen die Facebook of Instagram gebruiken de keuze om deze gepersonaliseerde services gratis te blijven gebruiken met advertenties, of zich te abonneren om geen advertenties meer te zien. Zolang mensen een abonnement hebben, worden hun gegevens niet gebruikt voor advertenties."

"Afhankelijk van waar je het koopt, kost een abonnement 9,99 euro per maand op het internet, of 12,99 euro op iOS en Android. Het abonnement geldt dan voor alle gelinkte Facebook- en Instagram-accounts in het Accounts Center van een gebruiker."

"Tot 1 maart 2024 dekt het initiële abonnement alle gekoppelde accounts in het Accounts Center van een gebruiker. Vanaf 1 maart 2024 geldt er echter een extra vergoeding van 6 euro per maand op het web en 8 euro per maand op iOS en Android voor elke extra account in het Accounts Center van een gebruiker."

"Als je ervoor kiest om onze producten gratis te blijven gebruiken, verandert er niets voor jou", zegt Meta nog.