Politie geeft gouden raad: Zo blijf je uit de klauwen van Facebookhackers

door: STS
Facebook - smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

Hackers viseren Facebook-gebruikers. Aan de hand van een bericht dat leidt naar een fake news site genaamd 'NewsAmericaVideos' willen ze je inloggegevens bemachtigen. Daarmee kunnen ze vanaf jouw account frauduleuze berichten naar je vrienden sturen en nog meer slachtoffers maken.

"Ons advies om dit soort aanvallen te voorkomen, is om altijd de tweestapsverificatie op je Facebookprofiel te activeren. Eenmaal geactiveerd, kun je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren, waarna Facebook je zal vragen om een code in te geven die je per sms hebt ontvangen."

"Zelfs als de hacker je gebruikersnaam en wachtwoord achterhaalt, zal hij daardoor niet kunnen inloggen op je account", legt Olivier Bogaert van de Computer Crime Unit van de federale politie uit.

Voor een perfecte bescherming is het ook belangrijk om een authenticatietoepassing zoals Microsoft Authenticator of Google Authenticator te gebruiken. "Die tools zijn veel veiliger dan een sms, want de code die je krijgt, wordt elke 30 seconden gewijzigd."