Overschrijving vraagt wel heel veel tijd met feestdagen: “Normaal in 2023?”

door: BVDO
online bankieren
Afbeelding bron: Pixabay

Haast iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om aan internetbankieren te doen. Maar blijkbaar loopt dat niet altijd zo vlot als men zou willen.

Met alle technologische middelen die we tegenwoordig hebben is het gemakkelijk om zelf je overschrijvingen via de computer, gsm of tablet te doen. Bij veel banken moet je zelfs betalen om een papieren overschrijving te doen, waardoor het niet alleen snel, maar ook kostenbesparend is.

Maar rond de feestdagen kan dat al eens grondig fout lopen, zo laat Bart via Twitter weten. Hij deed op vrijdag 22 december een overschrijving en dat geld was wel heel lang onderweg naar de bestemmeling.

“Jullie blijven het normaal vinden dat in 2023 banken geld dat op een vrijdag wordt overgeschreven pas de woensdag nadien effectief op de rekening van begunstigde storten omdat het weekend, Kerstdag en 2de Kerstdag er tussenin zitten?”, vraagt hij aan Febelfin, de bankenfederatie.

Een instantoverschrijving kan ook, dan staat het geld enkele seconden later op de andere rekening, maar banken rekenen daarvoor meestal kosten aan, terwijl het wel duidelijk is dat een overschrijving direct bij de begunstigde kan zijn.