Gewone kassa of zelfscankassa? Zo ben je het snelst uit de supermarkt en bespaar je tijd

door: STS
aankopen supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Aanschuiven aan de kassa in de supermarkt is voor velen wekelijks een tijdrovend moment. Er zijn in veel supermarkten ook zelfscankassa's. Maar wat is nu het snelst?

"Dat is toch de zelfscan", viel te horen op VTM. "Het is belangrijk om daar even bij stil te staan, want als je twee keer per week naar de supermarkt gaat, spendeer je in je hele leven gemiddeld 40 dagen in de rij aan de kassa."

"Het scannen zelf gaat het snelste aan een gewone kassa. Een kassabediende doet ongeveer 1,9 seconden voor het scannen van één product. Als je dat zelf doet, duurt dat 7,8 seconden."

"Als je veel producten in je mandje hebt, kan je dus beter langs de gewone kassa gaan. Maar er is één factor die veel belangrijker is dan de snelheid, en dat is de impact van een extra kassa."

"Die impact kan echt groot zijn. Stel: er zijn tien kassa's en er wordt een elfde geopend, dan daalt de wachttijd voor iedereen plots met de helft."

Kies de juiste kassa in de supermarkt

"Nog enkele tips voor wanneer je een kassa moet kiezen: durf van rij te wisselen als je merkt dat jouw rij toch te traag is. Ga ook voor de kassa die het verste staat, want die wordt het minste gekozen."

"En let op voor snelkassa's. Die gaan niet altijd vlugger. Een rij van één persoon met een volle kar gaat vaak sneller dan die met drie personen met een paar artikelen."

Volg Redactie24 nu op Instagram