"Terwijl onze winkelkar duurder wordt smijten ze het belastinggeld door ramen en deuren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

"Onze mensen zien hun supermarktkar dagelijks duurder worden, maar ondertussen smijt het parlement hun belastinggeld door ramen en deuren." Zo reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op een onderzoek van het Rekenhof over de werking van de Kamer.

"Woensdag zal de Kamer een externe audit van het Rekenhof bekijken. Die belooft vernietigend te zijn voor de werking van de Kamer en toont de spilzucht van de federale politiek aan", zegt Van Grieken.

"De Kamer krijgt jaarlijks een budget om haar eigen werking te runnen. Uit de ontwerpbegroting blijkt dat die kosten de laatste twee jaar met liefst 26 procent zijn gestegen. In 2024 zal de Kamer 185 milljoen euro opslurpen, enkel en alleen om zichzelf in stand te houden."

"Het parlement plant ook heel wat ronduit absurde uitgaven. Zo hangt aan de opfrissing van het spreekgestoelte van Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) een prijskaartje van 11.500 euro en kosten twee nieuwe dienstwagens 180.000 euro."

"Het parlement geeft bijzonder veel uit aan consultancy. Het budget ervoor stijgt naar 2,2 miljoen euro. De tarieven daarvoor bedragen tot maar liefst 180 euro per uur of 1.045 euro per dag."

"Typerend zijn ook de dure renovatie van de plenaire zaal en de mislukte Kamerwebsite. Het budget voor informatica is geëxplodeerd tot een hallucinante 9,3 miljoen euro per jaar. Wie naar de website van de Kamer surft waant zich desondanks twintig jaar terug in de tijd."

"Onze mensen zien hun supermarktkar dagelijks duurder worden, maar ondertussen smijt het parlement hun belastinggeld door ramen en deuren", concludeert Van Grieken.