Politici reageren op schandaal rond Vlaams Belanger: "Chronische landverraders"

door: STS
Frank Creyelman
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo en andere politici hebben gereageerd op het nieuws rond Vlaams Belanger Frank Creyelman. Die liet zich voor de kar van Chinese spionnen spannen. Zijn partij zette hem stante pede aan de deur.

"Een senator van Vlaams Belang staat op de voorpagina van 'The Financial Times'. De ganse wereld heeft dat gezien", reageerde Alexander De Croo op VTM.

"Dit wil zeggen dat sommigen onze welvaart, onze veiligheid, onze democratie van binnenuit aan het saboteren zijn. Het toont dat extreemrechts best wel tot gevaar kan leiden voor onze maatschappij."

"Wie 'goede evoluties' ziet bij VB is stekeblind. Ze collaboreren zelfs met communisten om onze democratie en onze vrijheden te ondermijnen", reageert Open Vld-voorzitter Tom Ongena op X.

"Een Vlaams Belang-politicus laat zich voor de kar spannen van Peking. Een Chinese mol in onze politiek. Onze democratie is niet te koop. Vervolging is nodig", vindt Wouter De Vriendt (Groen).

"Vlaams Belang als spion voor China. Bijzonder kwalijk voor onze democratie en economie", schrijft Johan Van Overtveldt (N-VA).

"Landverraad, niet meer niet minder", zegt Brussels minister Sven Gatz (Open Vld). "Een mes in uw/onze rug = hun handelsmerk. Chronische landverraders bovendien: twee keer collaboratie met de bezetter in de 20ste eeuw, heulen met de Russen en werken voor de Chinezen in de 21ste eeuw."

"Onbegrijpelijk hoe sommige partijen geen duidelijkheid durven te verschaffen over het samenwerken met VB. Bedreiging voor onze welvaart", schrijft cd&v-voorzitter Sammy Mahdi.