Met dit gebaar maakte Bart De Wever Dries Van Langenhove belachelijk op tv

door: STS
Bart De Wever - Dries Van Langenhove
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever is geen fan van Dries Van Langenhove. Dat liet hij duidelijk blijken op tv.

"Ik hou écht niet van extremistische politiek. Ik zie daar nooit iets goeds van komen, in heel Europa niet. Dus als je mee wil doen met de club, moeten de uitwassen, de echte extremisten, eruit", zei De Wever in 'De Tafel van Gert' over Vlaams Belang.

"Ik ben tegen het cordon sanitaire, laat dat duidelijk zijn. Ik vind dat een verkeerd principe."

Maar wie moet dan weg bij Vlaams Belang, werd De Wever gevraagd. "Dat gaat niet over de halve partij. En het is ook niet aan mij om te zeggen hoe Tom Van Grieken zijn partij moet besturen."

"Ik denk dat mijnheer Van Grieken uit de gesprekken die we hebben gehad perfect weet wat ik ermee bedoel als ik zeg dat de uitwassen eruit moeten."

"Ik had het nooit gedacht, maar ik stel wel vast dat hij er nu mee begonnen is. Er is iets begonnen. Filip Dewinter wordt naar achter geschoven, Dries Van Langenhove is buitengezet. Die echt wel een beetje (De Wever draait met zijn wijsvinger rond zijn slaap en fluit het geluid van een koekoek, red.) is. Dus dat gebeurt nu wel. Ik volg dat met aandacht."

Van Langenhove reageerde misnoegd op X: "Er gaat geen week voorbij of Bart De Wever verwijt mij alle zonden uit het woordenboek. Vrouwenhater, homohater, vreemdelingenhater, racist, extremist, fascist... Iedereen kent het riedeltje intussen wel."

"Wanneer Bart in een creatieve bui is heeft hij het ook wel eens over 'afval', 'stront' of 'huidkanker'. Donderdagavond noemde hij me voor de zoveelste keer antisemiet en zei hij dat ik gek ben."