Frank Vandenbroucke zegt waarom extreemrechts bij ons niet aan de macht komt zoals in Nederland

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vorige maand won Geert Wilders met voorsprong de Nederlandse verkiezingen. Frank Vandenbroucke zegt of dat ook in ons land zo zal lopen.

Het was toch aardig schrikken, toen radicaal-rechts in Nederland de verkiezingen won. Ook in de opiniepeilingen in ons land is die tendens te zien. Een op de drie kiezers gaat voor Vlaams Belang of PVDA stemmen.

Volgens Frank Vandenbroucke moeten we een scenario als in Nederland hier bij ons niet vrezen. “Nee, wij gaan verhinderen dat Vlaams Belang het hier overneemt. België is Nederland niet”, klintk het heel erg zeker in HUMO.

En daar heeft Vandenbroucke zijn redenen voor. “Ons coronabeleid was beter, we investeren meer in onze gezondheidszorg en we hebben de koopkracht beter beschermd - in Nederland moeten de vakbonden nu betogen voor loonsverhogingen die Belgen allang hebben gekregen via de index.”

Toch blijft het opletten. “Mensen hebben het gevoel dat de controle weg is, en snakken naar simpele antwoorden. Maar die bestaan helaas niet. Democratische partijen moeten die problemen erkennen en oplossingen bieden. Dat is de enige dam tegen extreemrechts.”