Frank Vandenbroucke zéér bezorgd: "Absolute catastrofe, zal tot chaos leiden"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vice-eersteminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) kijkt met aandacht naar onze noorderburen, waar de PVV, de partij van Geert Wilders, de verkiezingen won. Hij maakt zich zorgen over wat er in België na de komende verkiezingen zou kunnen gebeuren.

In 2024 trekken we immers weer naar de stembus. De peilingen geven aan dat N-VA wat verliest, terwijl het Vlaams Belang groeit. De vraag wordt dan ook nu al gesteld: zal N-VA met Vlaams Belang samenwerken indien de verkiezingsuitslag dat toelaat?

Frank Vandenbroucke hoopt alvast van niet. "N-VA en Vlaams Belang samen in één regering? Dat is een onoverzichtelijke, absolute catastrofe", voorspelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Het Vooruit-kopstuk denkt dat zo'n samenwerking geen vruchten zou afwerpen. "Vlaams Belang wil aantonen dat België niet werkt, dus ze gaan het zeker niet toelaten dat de Vlaamse regering helpt om federaal iets mogelijk te maken."

"Ze gaan overal stokken in de wielen steken. Dat is hun verrottingsstrategie en die gaat leiden tot stilstand, zelfs chaos."