Kijkers zijn plots allemaal verslaafd aan hitserie op Netflix: "Een meesterwerk"

door: WVDS
Prison Break Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Onlangs verrijkte Netflix zijn aanbod met een oudere hitserie. Maar eentje die de tand des tijds gemakkelijk doorstaat en waar iedereen gek op blijft.

Dat blijkt ook uit de talrijke online reacties: “Dit is een meesterwerk. Geweldig verhaal, geweldig acteerwerk. Ik kijk het om het jaar van begin tot eind” en “Ik heb het ongeveer vier keer gekeken. Het is een goede serie”, zijn enkele online reacties.

Alle vijf seizoenen van Prison Break zijn nu beschikbaar op de streaminggigant en worden veelvuldig herbekeken en opnieuw ontdekt. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 2005, en in 2017 werd een vijfde seizoen gelanceerd.

Prison Break blijft kijkers bekoren op Netflix

Prison Break begint met het verhaal van Lincoln Burrows, gespeeld door Dominic Purcell, die onterecht gevangen zit voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten en binnen een paar maanden terechtgesteld zal worden.

Zijn broer, Michael Scofield, gespeeld door Wentworth Miller, ziet maar één manier om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen.

Hij pleegt een gewapende overval en wordt door de rechter veroordeeld tot vijf jaar in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar plant hij de ontsnapping van Lincoln.

Buiten de gevangenis geloven twee advocaten in de onschuld van Lincoln en proberen ze hem te vrijspreken. Ze worden echter tegengewerkt door agenten van de Secret Service, die in dienst zijn van de vicepresident.

Tags