Wie in deze Kempische stad een blikje bier drinkt op de markt riskeert boete van 350 euro

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een Kempische stad voert vanaf 1 januari 2024 een nieuwe maatregel in. Daardoor kan een blikje bier drinken op de markt al goed zijn voor een boete van 350 euro.

In Geel treedt er vanaf 1 januari 2024 een alcoholverbod in werking. Dat zal onder meer van toepassing zijn op de markt, in de stationsomgeving, op de Werft en op de sportterreinen van De Leunen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het gaat om een tijdelijke maatregel. De maatregel wordt ingevoerd na de vele meldingen die de politie in het voorjaar en in het begin van de zomer kreeg van overlast.

Voor de vergunde terrassen of tijdens evenementen is het alcoholverbod niet van toepassing. De Geelse oppositie is hier niet over te spreken.

“Dit gaat tot absurde situaties leiden”, merkt raadslid Greet Daems (PVDA) op. “Je kan dus een GAS-boete krijgen als je gewoon op de markt zit met een blikje bier, zonder overlast te veroorzaken.”

“Maar op het terras kan je dan wel zoveel bier drinken als je wil. Zo worden de mensen bestraft die niet de middelen hebben om op café iets te gaan drinken.”

Burgemeester Vera Celis zegt dat het alcoholverbod voornamelijk een stok achter de deur is. “De politie zal nooit mensen die aan het picknicken zijn met een glaasje bubbels gaan sanctioneren als er geen overlast is.”

Tags geel bier