Vrouw doet schokkende ontdekking in afhaalgerecht: "En ik had al heel wat binnen..."

door: STS
Eten
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw uit Geel is zich een hoedje geschrokken. Zij en haar zoon vonden stukjes glas in een afhaalgerecht.

Greet Aerts bestelde Chinees bij een afhaalrestaurant, maar is niet te spreken over wat er zich in het eten bevond: glas. Ze bracht het eten terug, kreeg een nieuwe portie mee, maar ontdekte dat ook daarin zich stukjes glas bevonden.

"Ik had bami besteld en moest zeker tien stukken glas uit mijn eten halen", schrijft Greet in de Facebookgroep 'ge zijt van Geel waar alles mag'. "Ik had het eerst niet door dat het glas was. Ik dacht eerst dat het om een stuk ajuin of rauwe worteltjes ging."

"Tot mijn zoon zei: 'Heb jij ook glas in je eten?' Dat was dus dat harde waar ik op beet. En ik had al heel wat binnen. Ik ben ermee terug naar de zaak gegaan en kreeg een nieuwe portie. Ik durfde er niet van eten en wat bleek? Mijn zoon was halverwege die portie en had een vlijmscherp stuk glas van 1 cm in zijn bami. Wat? Nu weer?! Ik was razend en ben ermee nogmaals terug naar de zaak gegaan. Tijd om de voedselinspectie langs te sturen."

FAVV

"Ik besef ook heel goed dat die uitbaters dat niet opzettelijk hebben gedaan", vertelde Greet aan Gazet van Antwerpen. "Ze waren even geschrokken als wij. Ik heb er altijd heel lekker gegeten, ik heb er nooit eerder iets voorgehad."

"Ik ben blij dat het FAVV er gevolg aan geeft. Maar echt het laatste dat ik wil, is de uitbaters van het restaurant hun broodwinning afpakken. Stel dat die door mijn toedoen hun deuren moeten sluiten, dat zou ik echt verschrikkelijk vinden. Maar ik vond dat ik mijn plicht moest doen."