Politie is dit gedrag beu en kondigt actie aan, met hoge boetes: "Vrijdag, in het hele land"

door: STS
Politie - Gent
Afbeelding bron: Photonews

De politie laat weten vrijdag een nationale actiedag te houden. Er gaat in het hele land gecontroleerd worden op een hardnekkig fenomeen.

Het gaat om spoorlopen. Dat gebeurt nog steeds vaak. "Op vrijdag 9 februari organiseert de Federale Spoorwegpolitie een actiedag tegen spoorlopen. Op strategische locaties verspreid over het hele land zullen er controles in plaats worden gesteld", laat de federale politie weten.

"De politie zal controleren op spoorlopen op verschillende locaties, zowel in stations als aan spoorwegovergangen. Het doel van deze aangekondigde actie is in de eerste plaats om mensen bewust te maken van de gevaren van spoorlopen."

"Deze nationale actiedag tegen spoorlopen richt zich in de eerste plaats op jongeren. Velen van hen nemen de trein om naar school te gaan of in hun vrije tijd. Het is dus belangrijk om hen te herinneren aan de regels die gelden op het spoorwegdomein."

Hoge boetes

"Het betreden of oversteken van de spoorwegen op plaatsen waar dat niet is toegestaan kan leiden tot boetes die kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro’s."

Slechts enkele dagen geleden deelde de politie van Dendermonde nog beelden van een hardleerse spoorloper, die op veertig minuten tijd twee keer betrapt werd op het oversteken van een spoorwegovergang op een moment dat het niet mocht. Bekijk de beelden in dit artikel.