Pech voor wie van dit type vakantie houdt: "Wordt duurder en duurder"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een type vakantie dat zienderogen duurder wordt. Eén op de drie mensen die tijdens de vorige winter nog zijn gaan skiën, gaan dat de komende winter niet doen.

"Een skivakantie is een uitgesproken type vakantie, niet iedereen binnen het gezin heeft daar altijd zin in", reageerde Piet Demeyere van TUI Belgium op VTM. "Om de kerk in het midden te houden, wordt er ook al eens afgewisseld met een strandvakantie."

"Tegelijk moeten mensen voor die skivakantie, die vaak al een tweede of een derde vakantie is, ook nog het budget hebben. Dus in die zin is dat normaal."

"Skireis is nu een stuk duurder"

"Onze skireis is nu een stuk duurder. Ze duurt maar zes dagen en is al een stuk duurder dan een zomervakantie die bijna veertien dagen duurt", vertelde skiër Kobe op VTM.

Kobe betaalt 2.200 euro voor zes dagen skiën in de Franse Alpen, met zijn gezin van vier. "Vorige winter was het enkel ons gezin. Om de kosten te drukken, hebben we nu met een bevriend koppel een groter huis gehuurd."

"Meer pap en water dan sneeuw"

Bovendien is het opletten dat je gaat skiën op een plaats waar er nog voldoende sneeuw ligt. "Het vorige skigebied was wat kleiner en lag wat lager. Op het einde van onze skivakantie hadden we meer pap en water dan sneeuw. Dus trekken we dit jaar hoger de Alpen in."