Bart De Wever geniet en deelt vakantiefoto, maar krijgt kritiek: "Kunnen wij ons niet permitteren"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

De krokusvakantie is maandag van start gegaan, en dat is voor veel Belgen het moment om op vakantie te gaan. Zo ook voor N-VA-voorzitter Bart De Wever.

De Wever trok de bergen in en deelde een foto op Facebook en Instagram. De vakantie doet hem duidelijk deugd. "De beste week van het jaar", schrijft De Wever, warm ingeduffeld en met skibril op het hoofd. Al was er even oponthoud onderweg: "Klimaatactivisten kleefden zich vast aan de Autobahn, ik voel me al meteen thuis."

"Geniet ervan!", schrijven veel volgers bij de foto, die al meer dan 5.000 likes kreeg op Facebook. Anderen hebben dan weer kritiek. "Bravo, altijd stoefen met uw reisjes. Denk eens aan de mensen die dat niet kunnen", schrijft Ludewinne.

"Voor ons wordt het te duur, grotendeels te danken aan jullie beleid!", zegt Marc. "Een mooie afwisseling, van het exotische Zuid-Amerika naar het Gemütliches Österreich... Niet iedereen kan zich dat permitteren", schrijft Hugo.

"Hij werkt er ook hard voor", vindt Nicole. "Mag hij ook eens wat genieten met zijn familie? Wij zijn ook dikwijls gaan skiën toen we jonger waren en konden dat betalen omdat we met zijn tweetjes hard werkten."

"Ik kan het ook niet en toch gun ik Bart een weekje samen met zijn gezin de nodige ontspanning! Hij werkt 6 dagen op 7 en minstens 16 uur per dag", schrijft Elise.

"Waarschijnlijk zijn ze evenveel coke aan het doorsluizen via uw stad als het wit op de bergen achter u. Niets beter te doen?", reageert Steve. "De boeren kunnen zich het alvast niet permitteren, uw beste week van het jaar… Uw Vlaanderen staat in brand maar jij houdt het alvast cool."

"Wat erg, de verwijten van sommige mensen. Het is nu eenmaal zo in het leven dat we moeten tevreden zijn wat we hebben en niet kijken naar en afgunstig zijn tegenover anderen", vindt Gilberte.