Al miljoenen Netflix-kijkers sloten dit Britse kostuumdrama in hun hart: "Echt een prachtige serie"

door: WVDS
Downtown Abbey, Netflix serie
Afbeelding bron: YouTube

Downton Abbey, de topserie uit het Verenigd Koninkrijk, is een prachtig kostuumdrama dat te zien is op Netflix. Het verhaal speelt zich af in een groot Engels landhuis gedurende de periode 1912-1929.

Dit boeiende drama, dat de levens van Britse adel en hun uitgebreide personeel tot onderwerp heeft, werd gecreëerd en voornamelijk geschreven door de acteur en schrijver Julian Fellowes.

De serie Downton Abbey heeft een speciaal plekje in de harten van de kijkers: “Gekeken en van genoten. Er mag meer van dit soort series of films op netflix komen”, “Echt een prachtige serie” of “Fantastische serie inderdaad!!!”.

Adel en personeel in één huis, maar onder strikte hiërarchie

Het grote huis, de thuisbasis van de adel, is ook de plek waar het bedienend personeel onder strikte hiërarchie leeft. Hoewel sommigen trouw zijn aan de familie en de levensstijl van Downton, zien anderen het landhuis als een tussenstap naar een betere positie, of als een plek waar ze liefde of avontuur kunnen vinden.

Met zijn zes langdurige seizoenen, neemt Downton Abbey je mee naar een tijd waarin de eerste uitvindingen van de lamp en telefoon op het punt staan geboren te worden, tot grote afschuw van sommige personages.

Tags