We zullen onze paraplu nodig hebben: "Het wordt dan kletsnat"

door: STS
Paraplu - regen
Afbeelding bron: Shutterstock/Brian A Jackson

Weerman Frank Duboccage voorspelt dat er nog meer regen op komst is. Het wordt een kletsnat begin van de week.

Zaterdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af, met buien ook, bij een temperatuur van 8 à 9 graden. "Het is wisselvallig en de atmosfeer is onstabiel. Dat betekent dat de lucht onderin gemakkelijk omhoog kan en daar ontstaan er buien. Maar er zijn ook neerwaartse stromingen, wat zich vertaalt in droge perioden, met eventueel wat zon. Alleen is de exacte positie van de buien moeilijk te voorspellen", zei Frank Duboccage op VTM.

"Vanavond gaan er een paar felle buien van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Na middernacht wordt het wel grotendeels droog, alleen in het oosten is nog een buitje mogelijk."

Vannacht bedragen de minima 3 tot 4 graden in het binnenland en 2 graden aan zee. Zondag wordt het 8 graden. "Tijdens de ochtend is er nog een bui mogelijk in het oosten." Na een droge periode komen er na de middag meer wolken opzetten. "Voor de avond kan het op veel plaatsen al regenen."

Ook maandag houden we het niet droog, integendeel. "Het wordt 's ochtends kletsnat. Pas na de middag wordt het wat droger", weet Duboccage.