KMI ziet erg slecht weer afkomen: Waarschuwing voor heel het land

door: STS
KMI
Afbeelding bron: Photonews

Het KMI geeft een waarschuwing in de vorm van code geel. Er is namelijk onstuimig weer op weg naar ons land, met veel regen en wind.

Het KMI kondigt voor donderdag 22 februari code geel voor wind af, van 15.00 uur tot 23.00 uur. En dit voor heel het land. "De actieve regenzone die donderdag over ons land trekt zal gepaard gaan met een vrij krachtige tot krachtige wind (5 tot 6 Beaufort), aan de kust zelfs zeer krachtig (7 Beaufort)", klinkt het.

"De meest intense windstoten zullen in de namiddag en avond voorkomen en op veel plaatsen rond de 80 of 90 km/u liggen, en zeer tijdelijk plaatselijk 100 km/u of meer, met storm tot zware storm op de Belgische Noordzee."

Er zal ook heel wat regen vallen. "Een actief frontaal systeem zal in de loop van woensdag vanuit het westen ons grondgebied bereiken en voor perioden met hevige regen zorgen. Dit zal gevolgd worden door een actieve golf op de storing, waardoor de regenzone blijft slepen over ons land, tot donderdagavond."

In het centrum en in het noorden kan er op 24 uur tijd tussen de 10 en 20 mm neerslag vallen. In het zuiden van het land zal er meer neerslag vallen. Er is code geel voor regen afgekondigd voor de provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg.