Weerman Bram verklapt: "Dat gaat spektakel geven tijdens de Omloop"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen voorspelt voor deze zaterdag wisselvallig weer met buien en een strakke wind. Echt Flandrien-weer dus tijdens de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste wielerklassieker van het jaar.

Na het stormweer van donderdag volgde vrijdag een iets kalmere dag, maar met wisselvallig weer en een aantal buien. "De storm is gepasseerd, maar het is nog altijd flink aan het waaien, met nog windstoten van 60 of 70 km/u. De nasleep van storm Louis laat zich nog wel eventjes voelen", zei Bram Verbruggen op Radio2.

We kregen temperaturen van 8 à 9 graden. "Dat zijn meer normale temperaturen voor deze tijd van het jaar." Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig, met nog een aantal buien, bij koude minima van 2 à 3 graden in Vlaanderen.

"Zaterdag zullen er voor de middag een paar buitjes zijn, maar met meer droge periodes dan vrijdag. In de latere namiddag, rond 15.00 uur, 16.00 uur, verwachten we opnieuw meer en meer buien. Het wordt echt Flandrien-weer tijdens de Omloop."

"4 à 5 Beaufort ook erbij, met windstoten rond 50 km/u, dus dat zou wel eens spektakel kunnen opleveren. En dat bij een frisse 6 à 7 graden."