Nieuwe Thuis-actrice Kim Van Oncen: Over kennismaking met iconen Simonneke en den Eddy

door: WVDS
Lyn - Ben Liguori- Kim Van Oncen in Thuis
Afbeelding bron: VRT

Kim Van Oncen is aan een nieuw acteeravontuur begonnen bij de populaire VRT-serie Thuis. Kim zal vanaf 10 september de rol van Lyn vertolken, een sociaal beestje met veel doorzettingsvermogen.

De opnames met Kim gebeurden allemaal in het grootste geheim; Maar nu, net voor Kim Van Oncen op het scherm gaat komen in Thuis wordt het nieuws naar buiten gebracht.

Hoe heeft Kim het maken van een serie zoals Thuis ervaren?

"Ik ben weggeblazen door de professionaliteit en het tempo waarin dagelijkse fictie gemaakt wordt,” vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. “Het vraagt volle focus: het moet er boenk op staan, liefst bij je eerste take.”

Natuurlijk kan het indruk maken om iconen als Simonneke en den Eddy tegenover je te krijgen. Zo ervaarde Kim de eerste draaidagen tussen dat zwaar geschut: “Ik had meteen een fijne klik met iedereen.”

“De eerste scènes waren wennen, maar intussen ken ik mijn personage door en door en dat helpt om haar steeds beter neer te zetten.”

Lyn, het personage van Kim, heeft een gelaagde persoonlijkheid en Kim is ervan overtuigd: “Ze zal zeker de eerste maanden leven in de brouwerij brengen."