Zo weinig mogelijk spinnen in huis? Dit is hun favoriete schuilplaats, je zal versteld staan

door: WVDS
huisspin, spin
Afbeelding bron: Pixabay

Als je een hekel hebt aan spinnen, lees dan niet verder. Dit artikel is namelijk gewijd aan het onderzoeken van de plek waar het grootste aantal spinnen in huis te vinden is.

Voor sommige mensen is dat misschien een nachtmerriescenario, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in dit achtpotige insect, is dit een fascinerende kwestie.

Het eerste wat we moeten begrijpen, is dat spinnen aangetrokken worden door bepaalde omstandigheden in je huis. Ze vinden het heerlijk om zich te verbergen in donkere, stille en rustige hoeken. Meestal zijn deze plekken moeilijk te bereiken voor mensen en andere mogelijke roofdieren.

Specifieke plekken waar je het grootste aantal spinnen in je huis kunt vinden

We beginnen bij de slaapkamer, waar veel mensen liever geen spinnen tegenkomen. Echter, experts geven aan dat slaapkamers juist een favoriete plaats zijn voor spinnen om zich te verschuilen. Spinnen zijn vaak te vinden in hoeken bij het plafond, achter meubels en in kledingkasten.

Badkamers zijn ook populaire plekken voor spinnen. De combinatie van vochtigheid en afzondering maakt het de perfecte plek voor spinnen. Ze verstoppen zich vaak in hoeken, achter kasten, en zelfs rond waterleidingen.

Lievelingsplekken van spinnen

De zolder en de kelder zijn vaak de plekken met de grootste hoeveelheid spinnen. Dit komt doordat deze ruimtes vaak onverstoord blijven en voldoen aan de favoriete leefomstandigheden van spinnen: donker, stil en rustig.

Als je een garage hebt, kun je er bijna zeker van zijn dat er spinnen zijn. Ze verstoppen zich vaak in dozen, onder werkbanken of in stille hoeken.

Zo vermijd je spinnen in huis

Als je minder spinnen in je huis wilt, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste, probeer rommel te voorkomen, want dit zorgt voor ideale verstopplekken voor spinnen.

Ten tweede, stofzuig regelmatig om spinnenwebben te verwijderen en potentiële plekken waar eitjes kunnen liggen ‘schoon’ te maken.

Ten derde, fixeer eventuele spleten of gaten in muren, vloeren en ramen om te voorkomen dat spinnen je huis binnenkomen.

Tags