Belangrijke verandering voor baasjes van gevaarlijke honden: “Wordt verplicht”

door: PMN
Hond - herdershond - tanden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

We hebben een nieuwe Vlaamse regering. N-VA, CD&V en Vooruit zijn het eens geworden over een regeerakkoord. Er gaat wel wat veranderen voor baasjes van gevaarlijke honden.

Baasjes die zich een gevaarlijk hondenras aanschaffen, zullen verplicht worden om een opvoedingscursus te volgen. Die moeten ze volgen op een hondenschool. De maatregel komt er na verschillende bijtincidenten en overvolle dierenasielen, schrijft Het Laatste Nieuws.

De Vlaamse regering moet nog wel vastleggen over welke hondenrassen het gaat. De maatregel bestaat al in Nederland en daar gaat het om 21 hondenrassen. Op die lijst staan onder meer bulldogs, pitbulls en staffords.

Baasjes van gevaarlijke hondenrassen zullen voortaan verplicht een opvoedingscursus bij de hondenschool moeten volgen

Vorig jaar waren er in ons land 1.456 pv’s over bijtincidenten met honden. In 15 gevallen werd het slachtoffer ernstig verwond en was een ziekenhuisopname nodig.

Het is ook nog niet duidelijk hoe de regering zal controleren of die baasjes wel degelijk een opleiding volgen. Het gaat om baasjes die een nieuwe hond kopen. Wie nu al een hond heeft die behoort tot de gevaarlijke rassen, hoeft die opleiding niet te volgen.