Puzzelstukken Evenepoel, Roglic en Vanthourenhout vallen perfect in elkaar

door: BVDO
Sven Vanthourenhout Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Er bestaat niet zoiets als toeval. Dat is ook wat analist Christophe Vandegoor denkt na recente uitlatingen van transfergeruchten.

Remco Evenepoel wordt opnieuw gelinkt aan een vertrek bij Soudal-QuickStep. Een journalist van La Gazzetta dello Sport zegt zelfs dat de deal helemaal rond is.

Onze landgenoot zou voor 10 miljoen euro weggekocht worden door Red Bull-BORA-hansgrohe en daar de komende jaren datzelfde bedrag per jaar gaan verdienen.

In dat licht passen ook de uitlatingen van Primoz Roglic, die na zijn overwinning in de Vuelta bijzonder geheimzinnig deed over zijn toekomst en hintte op een vertrek. Roglic zal zeker niet blijven, als Evenepoel komt. Dat wilde hij al niet bij de fusie tussen Jumbo en QuickStep.

En dan is er nog het ontslag van Sven Vanthourenhout bij Belgian Cycling. Hij zou wel eens Remco Evenepoel kunnen volgen, is in de wandelgangen te horen.

“Het is nu alleen nog afwachten naar welk team hij gaat. UAE is al genoemd en het zou me ook niet verbazen mocht hij in de buurt van Evenepoel blijven, bij Soudal-Quick Step of waar dan ook”, zegt Vandegoor bij Sporza.