Primoz Roglic krijgt stevige domper te verwerken na loodzware bergrit in de Vuelta

door: JDH
primoz roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic knalde net voor de tweede rustdag opnieuw aan zijn achterstand op rode trui Ben O'Connor. Na de streep kreeg de Sloveen echter nog een tijdstraf. 

Op 23 kilometer van de finish besloot Roglic van fiets te wisselen. Die wissel was gepland, want de fiets waar Roglic op sprong had veel lichtere versnellingen. Dat met het oog op de zware slotklim met percentages tot 24%.

Met de hulp van zijn ploegmaats Daniel Felipe Martínez en Roger Adría probeerde Roglic snel terug te keren tot bij de groep met de andere kopmannen. De drie deden dat wel geruime tijd achter de volgwagen van hun ploeg. `

Te lang volgens de jury, want Roglic, Martinez en Adria kregen een tijdstraf van 20 seconden. Roglic ziet zijn achterstand op leider Ben O'Connor zo van 43 seconden naar 1 minuut en drie seconden. Toch een stevige domper. 

Die 20 seconden extra moet Roglic nu nog zien goed te maken in de laatste zes etappes van de Vuelta. Als Roglic de Vuelta voor de vierde keer wil winnen, zal hij dus nog meer dan een minuut moeten goedmaken.