Patrick Lefevere kan niets fout meer doen: "Dat maakte voor hem niet uit"

door: MAB
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

En of ploegbaas Patrick Lefevere trots is op zijn Quick Step-Alpha Vinyl in deze Tour de France. Yves Lampaert won de proloog en gisteren ging Fabio Jakobsen met de tweede etappe aan de haal.

Ook in de pers wordt de sterke man van Quick Step bejubeld. Tijdens Vive le Vélo bespraken Jan Bakelants en gast Brian Holm de manier van werken van Lefevere. De teammanager krijgt steevast kritiek te verwerken, maar is graag gezien dor zijn renners. 

"Je kan hem altijd bellen", aldus Holm. "Hij neemt altijd op. Ook is hij er altijd voor zijn ploeg en vertrouwt hij je voor de volle 100%. Ook als je niet wint. Je ziet ook hoe Lefevere Fabio Jakobsen heeft behandeld. Hij staat altijd achter zijn renners."

 "Na zijn zware val is hij meteen beginnen rondbellen om zijn ouders te laten overvliegen. Er werd meteen een plan opgesteld. Ook was er geen haast bij de terugkeer van Jakobsen. Ook had Jakobsen net een nieuw contract van 2 jaar. Hij wist dat hij van Jakobsen niets zou terugkrijgen, maar dat maakte voor hem niet uit."